Pages Navigation Menu

Rottne scoutkår väcks till liv

Scouterna

Med ledord som glädje, friluftsliv och upptäckarlust planeras verksamheten i Rottne Scoutkår att startas upp under våren 2016. Tanken är att med moderniserade scoutmetoder göra unga redo för livet

Scouterna är en religiöst och politiskt oberoende rörelse med 38 miljoner medlemmar världen över. I Sverige handlar scouterna till stor del om att ge unga deltagare utmaningar i små grupper med friluftsliv som bas. På så vis skapas tidigt i livet lärande i en glädjefylld och trygg omgivning oavsett kön, tro eller social bakgrund. På scouternas hemsida kan du som är nyfiken läsa mer.

Det är ett gäng eldsjälar som dragit igång detta men du som vill vara med redan från start med Rottnes scoutkår är välkommen till scoutstugan (utomhus) i Vartorp den 8:e november. Då berättas det mer om tankarna kring att återskapa och bygga en scoutkår. Då önskas både blivande och gamla scouter välkomna, barnen får dock vänta till våren. Det bjuds även på enklare scoutmat. Meddela gärna Ulf Folkesson eller Jerker Bergdahl att ni kommer. Mer information om tid och plats hittar du i kalendern.

Kontaktpersoner är:

Scouter

© Scouts in Sweden/Scouterna

© Scouts in Sweden/Scouterna

 

 

 

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

UPP
Share This