Pages Navigation Menu

Övernattning

För den som vill övernatta i Rottne med omnejd finns några olika alternativ att välja mellan. Rottne Samhällsförening har sammanställt några av dessa alternativ. Observera att Rottne samhällsförening varken styr eller ansvarar för boendena och kan inte heller svara på frågor om dessa.

Är du intresserad av något boende följ länken till respektive hemsida för att läsa mer eller kontakta boendet.

Hängmattor

Ibland behöver man en paus

Vidingehem

Vidingehem har övernattningsrum för uthyrning i centrala Rottne. Det finns både enkelrum och dubbelrum med egen dusch och toalett. Det finns även gemensamt kök samt vardagsrum.

Kontakta Vidingehems Bobutik för bokning. Mer information och kontaktuppgifter finns på Vidingehems hemsida.

Vartorps Gård

Vartorps gård ligger precis där Mörrumsån rinner ut i Övresjön. Vartorps gård var tidigare en herrgård med kvarn och sågverk. Idag äger Växjö kommun kvarnen som drivs av Söraby hembygdsförening medan gården, som är vackert inramad i natur, ägs och drivs av Reiner och Linda Brøndgaard Jensen. Här kan du välja att bo antingen på pensionat eller i tipi.

Vartorps Gård erbjuder flera olika aktiviteter både under sommar och vinter. För mer information och bokning, besök Vartorps Gårds hemsida.

Rottne camping

Vackert inbäddad i grönska, precis vid den fina badplatsen Berget i Rottne, ligger Rottne Camping. Här finns tillgång till kök, dusch, toalett samt eluttag till husbil och husvagn. Flera motionsleder finns i närheten och det tar inte lång tid att gå in till Rottne centrum. Sjön Innaren har fint fiskevatten, se mer under Fiske.

Lions Club i Rottne sköter driften och in- och utcheckning görs av ICA Supermarket i Rottne som har öppet 8-22 alla dagar. Campingen har säsongsöppet vecka 24-35.

För mer information, besök Visit Småland.

Korpuddens Kanot- och Naturcamping

Korpudden

Korpuddens Kanot- och Naturcamping vid Sörabysjön

Korpudden ligger i Sörabysjön vid Ängsvägen. Campingen tar endast emot tältande besökare. Lions Club i Rottne ansvarar för platsen och tillhandahåller ved och färskvatten samt tar emot avgift under säsongen. Här finns också grillplats samt torrdass.

Säsongsöppet vecka 24-35

För bokningsinformation, besök Växjös besöksguide.

Ekna Naturcamping

Inte långt från Rottne, vid Helgasjöns strand, ligger Ekna Naturcamping som har plats för ca 20 husvagnsekipage. Här finns en barnvänlig badplats, grillplats och möjlighet att köpa fiskekort.

För mer information, besök Visit Småland.

UPP
Share This