Pages Navigation Menu

Bo & leva

Boende

I Rottne kan alla hitta sin typ av bostad, här finns flerbostadshus, marklägenheter, villor i samhället och boende på landsbygden.

Väljer du att bo i lägenhet så har Vidingehem ett stort utbud av lägenheter i olika typer och miljöer, väljer du att bo i villa så finns både nya och gamla hus, stora och små tomter och väljer du att bo på landet finns både villor och mindre gårdar i Rottnes närhet. På Hemnet läggs de flesta bostäder till salu upp.

För de äldre finns Sörgården och Backsvalan som erbjuder seniorboende och annat vårdboende.

För den som vill hyra bostad finns det en gemensam bostadssida – Boplats Växjö.

Bostäder Vidingehem

Vidingehems bostäder i centrala Rottne

 

Tomter och översiktsplan

Tomtkön och lediga tomter har Växjö kommun hand om. Klicka på kartan för att se vilka tomter som är lediga just nu.

Anmälan till tomtkön görs hos kommunen och de tar ut en årsavgift för att man ska få stå i kön. Anmälan och mer information finns på kommunens hemsida.

Den fördjupade översiktsplanen som antogs 2010 innebär, enligt kommunen, att nya bostäder är möjliga på Kungsvägen, Nybergs hage, Ängsvägen, Näckrosvägen samt i centrum. Planen innebär också att ett fritidscenter är möjligt vid Vidingeskans, Vinninge och på Söraby gärde samt ett vägreservat norr om Jonsgården för att ge möjlighet till ny infart mellan Växjövägen och Kopparvägen. Den fördjupade översiktsplanen är inte juridiskt bindande utan bara vägledande. Det innebär inte att det kommer att bli nya bostäder på dessa platser, bara att den fördjupade översiktsplanen medger det. Klicka gärna på knapparna här nedan om du vill veta mer.

Fördjupad översiktsplan Sammanfattning Fördjupad översiktsplan Hela

 

Skola och barnomsorg

För barnfamiljen finns det daghem, fritidshem och Sörabyskolan, som är en F-6 skola. Högstadiet går man i Braås skola, dit Rottneungdomarna åker buss. Fritidsgården Smedjan ligger mitt i centrum och är öppen för ungdomar från 13 år och uppåt.

Söraby skola

Del av Söraby skola med F-klass till 6:an

 

Återvinning och sopor

Det är Växjö kommun som hämtar sopor och sedan en tid tillbaka sorteras vanligen komposterbart avfall i en tunna för sig.

Det finns tre återvinningsstationer i Rottne. Dessa är:

  • Falkvägen
  • Fabriksvägen
  • Parkeringen i centrum

Utanför Rottne finns det en återvinningscentral. Öppettiderna är inte lika generösa som i stan så kolla upp dem först. Det kan man göra på kommunens hemsida.

UPP
Share This