Pages Navigation Menu

Nya tomter planeras i Rottne

Enligt ett pressmeddelande från Växjö Kommun väntas Kommunstyrelsens arbetsutskott fatta beslut om detaljplaneläggning av Ängsvägen när de ses på tisdag 20/9. Då en del av området består av kommunalägd mark kan arbetet med detaljplanen påbörjas omgående, om ett positivt beslut fattas.

Hus på tomt

Nya tomter planeras på Ängsvägen vid Sörabysjön.

Totalt handlar det om 70 nya tomter, något som vi i Rottne Samhällsförening är mycket glada över, då behovet av tomter är stort i Rottne och vi arbetat aktivt med frågan under lång tid. Kommunledningsförvaltningen bedömer att sjönära och centralt belägna bostäder i närheten av kommunikationer kan stärka Rottne som samhälle och är viktiga för utvecklingen av både orten och landsbygden.

– Nya villatomter med bra läge efterfrågas i Växjö kommun. Vi arbetar aktivt för att tillskapa bra livsmiljöer för Växjöborna, nya som gamla, säger Per Schöldberg (C), kommunalråd. Ängsvägen ligger vid Sörabysjön.

Vill du veta mer om Växjös tomter och tomtkö? Har du frågor? Läs mer på kommunens hemsida, där det även finns kontaktperson.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

UPP
Share This