Pages Navigation Menu

Rottnedagen 2015

Den 29:e augusti är det äntligen dags för 2015 års upplaga av Rottnedagen.

Nytt för i år är att Rottnedagen till största delen kommer att utspela sig nere vid badplatsen Berget, vid Innaren. Observera att det inte går att parkera längs Kopparvägen pga Vidingehem Triathlon.

Konferencier är Carina Bergkvist, som vi känner igen från radio P4 Kronoberg.

Växlingsområdet under Rottnedagen

Växlingsområde och utställarområde under Rottnedagen. Klicka på bilden för att göra den större.

 

Tema 2015: Friskvård & Hälsa

I år kommer Rottnedagen att kretsa kring temat friskvård och hälsa. Det kommer att finnas möjlighet att testa medicinsk yoga, massage och träffa en zonterapeut. Det kommer att finnas hälsoprodukter av olika slag, Vårdcentralen kommer på besök och det blir Zumba på scenen, allt i en härlig blandning!

Mindfulness stenar

Under Rottnedagen erbjuds det yoga, zonterapi, massage, aloe vera-produkter m.m.

Självklart balanserar vi upp det med Lasseglass och godisregn från Ica i Rottne.

Det blir traditionsenlig hästskjuts men det här året erbjuder vi även ponnyridning. Scouterna Braås är på plats, så även Röda Korset och SPF. Den som är nyfiken på veterantraktorer kommer att kunna stilla sin nyfikenhet under Rottnedagen tack vare Markus Frej. Från scenen sjunger Boel för oss och vill du höra mer sång och musik håller Söraby kyrka Duvemålamässa framåt kvällen.

Sjöräddningen Rottnedagen

Bild från Rottnedagen 2013. Sjöräddningen kommer i år igen.

Också i år dyker Sjöräddningen upp och som brukligt är spelas det fotbollsmatch på Vidingeskans. Det är Rottne IF som arrangerar det och de återkommer i olika arrangemang under Rottnedagen. Från Lammhult kommer luftballongklubben. Bike Brothers och Your Success Växjö syns också under Rottnedagen.

Kvarnhagskällan ser till att det finns mat och dryck och som avslutning på det hela blir det pubafton i Rottnegården. För lite enklare proviantering under dagen erbjuder Lions korv och kaffe. Och på tal om kvarn, Vartorps Kvarnförening kommer såklart också att finnas på plats.

Rottnedagen_2015-annons

Det här är en del av vad Rottnedagen kommer att erbjuda. Ytterligare aktiviteter och föreningar hittar du under ditt besök.

Programbladet har delats ut i byn och finns även på anslagstavlor runt om. Om du saknar ett eget programblad eller vill ha ett nytt kan du ladda ner ett här:

Programblad för utskrift

 

Vidingehem Triathlon

Nytt är också att Rottnedagen 2015 till stor del kommer att samverka med Vidingehem Triathlon, ett triathlon för såväl nybörjare som mer vana motionärer. Fördelningen är 400 m simning, 20 km cykling och 5 km löpning. Tävla kan man göra antingen i lag eller individuellt och det går bra att anmäla sig på tävlingsdagen.

Gymnastikringen leder uppvärmningen.

 

Vidingehem Triathlon

Vidingehem Triathlon, var med du också!

Vidingehem Triathlon arrangeras av Brittatorps TK i samarbete med Rottne Samhällsförening, Rottne IF och Your Success. Mer information hittar du under Vidingehem Triathlons egna sidor, menyn här intill eller på arrangemangets facebookgrupp.

Pumpa cykeldäcken, leta fram de bästa springskorna och dra med mamma och pappa till simhallen så ofta du kan så att du är förberedd inför Rottnedagens bästaste tävlig!

Barnens triathlon sponsras av Ica. Anmälan görs direkt på plats.

Självklart får även barnen testa triathlon. Ica Supermarket Rottne sponsrar deltagaravgiften så det kostar inget att delta i barntävlingen. Läs mer om barnens triathlon.

 

Varmt välkomna till årets upplaga av Rottnedagen önskar Rottne Samhällsförening!

 

No Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Nu är det dags! Rottnedagen 2015 | Rottne Samhällsförening - […] Rottnedagen 2015 […]
UPP
Share This