Pages Navigation Menu

Besök Rottne

Cirka 20 km norr om Växjö ligger Rottne, vackert placerat mellan sjön Innaren och Sörabysjön. Invånarantalet är endast ca. 2. 200 personer men trots det Rottne är en ort som sjuder av liv och rörelse. Det finns många naturupplevelser som väntar på dig och inte långt härifrån lockar flera sevärdheter. Det gör Rottne till en bra utgångspunkt. Den som tycker om svenska insjöar har kommit helt rätt. Vad du än söker så finns det säkert något för just dig inne i samhället eller i dess natursköna omgivningar.

Badplatsen

Badplatsen nere vid Innaren tidig vår

Flera kända personer kommer från Rottne, vad sägs om bandmedlemmarna i The Ark med Ola Salo i spetsen? Jonas Jonasson, som skrev Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, har också sina rötter här. Även en del händelser i boken härrör till Rottne med omnejd, däribland den svärandes Gunilla med elefanten i ladan.

Hundraåringen Piratförlaget

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Av Jonas Jonasson. Foto: Piratförlaget

Från Rottne kommer också flera möbler, tillverkade i trä, från tiden då möbelindustrin minst sagt blomstrade på orten. Än idag har bygden en stark koppling till skogen.

Hitta hit

[om_gmap zoom=”9″ lat=”57.0222025″ lng=”14.8917539″ ]

UPP
Share This