Pages Navigation Menu

Källreda Plåt & Smide AB

Hemsida: www.kallreda.se

Kontakt: Peter Magnusson

Telefon: 0470-70 12 10

Adress: Källreda, 363 35 Tolg

kallreda

Från Magnussons Hovslageri & Smidesverkstad till Källreda Plåt & Smide AB…

Mitt i natursköna Tolg, en mil norr om Rottne, ligger Källreda Plåt & Smide AB

Mitt i natursköna Tolg, en mil norr om Rottne, ligger Källreda Plåt & Smide AB

1951 köpte Georg Magnusson smedjan i Källreda, där han främst arbetade åt bönder, men också med byggnadsplåtslageri och diversearbeten.  Under 60- och 70-talet utvecklades produktioner till att också omfatta först villaskorstenar och därefter industriskorstenar i allt större format.

Idag drivs Källreda Plåt & Smide av tredje generationen Magnusson, Peter, och fortfarande erbjuder Källreda Plåt & Smide sina tjänster till såväl privatpersoner som företag av alla storleksordningar. Vi är stolta över denna tradition och över att kunna ge snabb och proffsig hjälp till våra kunder tack vare vårt stora tekniska kunnande, vår fantastiska personal, våra välanpassade lokaler och vår nya maskinpark. Inget är för stort eller för litet, inget är heller omöjligt för oss att lösa!

Företaget är idag certifierat enligt ISO 9001, ISO 14001, SS-EN, 1090-1 EX3 samt innehar svetslicenser enligt EN-287. Vi är mycket stolta över att få CE-märka våra skorstenar och stålkonstruktioner, något vi är ensamma om i området.

Mycket av det vi gör till privatpersoner handlar om plåtslageriarbeten såsom fönsterbleck, stuprännor, regnskydd och takarbeten. Vår plåtslagare Birger har jobbat hos oss sedan 1969. Populära arbeten är också insatsrör i villaskorstenar, trädgårdskonst, räcken, grindar, staket m.m. Vi arbetar med såväl nyproduktion som med reparationer inom samtliga våra arbetsområden.

Sedan 2014 erbjuder vi också försäljning och installation av BevegoLine solpaneler- ett arbete som ligger helt rätt i linje med vårt ständiga och viktiga miljöarbete.

Bland större företag och kommuner är vi kända för våra kvalitetsskorstenar i stål, våra stålkonstruktioner, byggsmide och konstverk. Vi har kunder som sträcker sig från grannarna i byn Källreda till kunder som kommuner, landsting, E.ON, Jernforsen och Skanska med många fler.

Du kan läsa mer om oss på www.kallreda.se, eller varför inte följa oss på Facebook där vi blandar humor och allvar samt ger en bild av vardagen i Källreda.

Du är alltid välkommen att slå oss en signal för att bolla dina idéer med oss. Vi välkomnar även enskilda och grupper på studiebesök hos oss i Källreda. Du når oss på telefon 0470-701210.

Välkommen att höra av dig till Källreda Plåt & Smide AB önskar Peter med personal

Här ser du lite av det vi gör

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

UPP
Share This